Suoraan sisältöön

Target Gender Equality on YK:n Global Compactin koulutusohjelma, jonka aikana osallistujat oppivat vahvistamaan yrityksensä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Ohjelmassa keskitytään erityisesti sukupuolten tasa-arvon, moninaisuuden, osallisuuden ja samapalkkaisuuden edistämiseen. Yhtenä ohjelman työkaluna toimii UN Womenin ja UN Global Compactin kehittämät naisten voimaannuttamisen periaatteet (Women’s Empowerment Principles).

Target Gender Equality -koulutusohjelma on suunnattu niin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön aloittelijoille kuin jo kokeneemmille yrityksille, jotka haluavat kehittää työtään eteenpäin. Tämä käytännönläheinen ohjelma sisältää koulutustilaisuuksia, työpajoja, vertaisoppimista ja itseopiskelua. Ohjelma järjestetään yhdessä Ruotsin ja Tanskan Global Compact -verkostojen kanssa.

Ohjelma on avoin ja maksuton kaikille UN Global Compact Suomen jäsenyrityksille.

Haku ohjelmaan käynnistyy maaliskuussa 2024.

Ohjelman aikana yritykset oppivat mm.

 • Toimeenpanemaan naisten voimaannuttamisen periaatteet (WEPs)
 • Arvioimaan suoriutumisensa tasoa käyttämällä WEPs-työkalua
 • Asettamaan kunnianhimoisia tavoitteita tasa-arvon, moninaisuuden ja samapalkkaisuuden edistämiseksi

Miksi osallistua Target Gender Equality -ohjelmaan?

 • Yrityksenne saa opastusta ja lähitukea asiantuntijoilta
 • Pääset verkostoitumaan ja vertaisoppimaan muiden osallistujayritysten kanssa Suomesta ja Ruotsista 
 • Saat käyttöösi oppimisalustan, jonka kautta voit opiskella silloin, kun sinulle parhaiten sopii
 • Osallistujat saavat suoritetusta ohjelmasta sertifikaatin
 • Ohjelma on jäsenillemme maksuton

Ohjelma toteutetaan lähtökohtaisesti täysin virtuaalisena.

Ohjelma koostuu kansainvälisistä koulutustilaisuuksista, työpajoista, itseoppimismateriaaleista ja kurssitehtävistä. Työpajoissa yritykset pääsevät soveltamaan oppimateriaaleista saatua tietoa omaan toimintaansa, sekä verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden osallistujien kanssa.

Ohjelma käynnistyy perehdytyksellä naisten voimaannuttamisen periaatteisiin (Women’s Empowerment Principles). Kannustamme osallistuvia yrityksiä allekirjoittamaan WEPs-periaatteet ohjelman aikana tai sen jälkeen.

Target Gender Equality -koulutusohjelma on avoin ja ilmainen kaikille UN Global Compact Suomen jäsenyrityksille.

Ohjelmaan voivat osallistua kaikki jäsenyrityksemme. Mikäli organisaatiosi ei ole vielä jäsen, voitte liittyä mukaan. Ohjelman aikana yritykset pääsevät analysoimaan omia vahvuuksia sekä kehittämiskohteita liittyen sukupuolten tasa-arvoon työelämässä. Koulutusohjelma sopii kaikille yrityksille sektorista riippumatta.

Toivomme, että osallistuvat yritykset sitoutuvat mukaan koko ohjelman ajaksi, sillä paikkoja on tarjolla rajallisesti. Jokaisesta yrityksestä koulutusohjelmaan osallistuu kaksi työntekijää (esim. Sustainability/HR/DEI/Communications), joiden tehtävänä on perehtyä opiskelumateriaaleihin ja kurssitehtäviin, osallistua ohjelman koulutustilaisuuksiin ja työpajoihin sekä koordinoida omassa organisaatiossa tehtävää työtä. Kannustamme huomioimaan moninaisuuden, kun valitsette ohjelmaan osallistuvat työntekijät.

Pääosallistujien lisäksi mukana tulee olla johtoportaan edustaja. Kyseinen henkilö voi olla esimerkiksi johtoryhmän edustaja, jonka kanssa osallistujat voivat keskustella ohjelman aikana ilmenevistä asioista, saada tukea työlleen ja seurata edistymistä ohjelmassa.

Ohjelman kieli on englanti. Tarvittaessa joitakin sisältöjä voidaan käydä osittain läpi myös suomeksi. 

Ohjelman kesto on noin 8 kuukautta. 

Aikataulu 2024–2025*

 • Hakuaika ohjelmaan: 13.3.–31.5.2024
 • Onboarding: kesä–elokuu 2024
 • Ohjelma alkaa: elokuu 2024
 • Ohjelma päättyy: maaliskuu 2025

*Pidätämme oikeuden muutoksiin

Toivomme, että ilmoittautuneet jäsenyritykset sitoutuvat mukaan koko ohjelman ajaksi, sillä paikkoja on tarjolla rajallisesti. Osallistujien tulee varautua käyttämään kokonaisuudessaan n. 50 tuntia työaikaa eri vaiheiden suorittamiseen ohjelman aikana.

Ohjelma on jäsenillemme ilmainen. Jos organisaatiosi ei vielä ole verkostomme jäsen, voit tutustua jäsenyyteen täällä tai olla yhteydessä meihin, info@globalcompact.fi. Jäsenhakemus tulee olla hyväksyttynä, jotta organisaatio voi ilmoittautua ohjelmaan.

Ohjelmaan ilmoittaudutaan yrityksenä. Hakuaika: 13.3.–31.5. Ohjelmaan voivat ilmoittautua yritykset, jotka

 • ovat sitoutuneet YK:n Global Compactiin tai haluavat sitoutua ennen ilmoittautumisajan päättymistä,
 • ovat motivoituneita tarkastelemaan omaa toimintaansa ja asettamaan kunnianhimoisia ja konkreettisia tavoitteita sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi,
 • ovat halukkaita nimeämään kaksi henkilöä, jotka osallistuvat koulutusohjelman aktiviteetteihin ja johtotason edustajan, joka tukee osallistujien työtä ja seuraa kehitystä.

Huom. Ohjelmaan hakeminen ei ole suoraan tae mukaan pääsemisestä. Vahvistamme valinnat hakuajan päätyttyä.

Hae mukaan!

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoja ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät joko tämän sivun lopusta tai oikeasta sivusta löytyvien linkkien takaa.

Mikäli haluat keskustella ja kuulla lisää Target Gender Equality -ohjelmasta, olethan rohkeasti yhteydessä Sophiaan, sophia.lawsonhellu@globalcompact.fi.