Suoraan sisältöön

PK-yritysten vastuullisuusryhmä tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille tilan oppimiselle ja keskustelulle strategisesta vastuullisuusjohtamisesta.

Ryhmätapaamiset keskittyvät Global Compactin kymmenen periaatteen mukaisiin aihealueisiin: ihmisoikeudet ja työelämän oikeudet, ympäristö ja korruption torjunta sekä hyvä hallinto. Lisäksi osallistujayritykset paneutuvat vastuullisuuden liiketoiminnalliseen arvoon ja suunnittelevat vastuullisuuspolkunsa seuraavia askelia. Ohjelmassa jaetaan parhaita käytäntöjä ja ratkotaan haasteita yhdessä.

Ryhmä on suunnattu pienten ja keskisuurten yritysten vastuullisuustyöstä vastaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään omaa osaamistaan. Tarjoamme ryhmään osallistuville vertaisoppimista ja verkostoitumista, asiantuntijoiden alustuksia keskeisiin vastuullisuusaiheisiin sekä kattavasti opiskelumateriaaleja ja työkaluja.

Ryhmä on avoin ja ilmainen kaikille UN Global Compact Suomen pienille ja keskisuurille jäsenyrityksille. Haku ryhmään on päättynyt 25.8.2023.

Ryhmätapaamisia järjestetään viisi syksyn 2023 aikana Helsingissä. Osallistujien tulee valmistautua kuhunkin tapaamiseen tutustumalla etukäteislukemistoon (1 sivu), jossa on tietoa aiheesta ja alustavat keskustelukysymykset. Lisäksi osallistujia kehotetaan katsomaan lyhyt opetusvideo aiheesta ennen tapaamista. Tapaamisissa kuullaan asiantuntija-alustus sekä yritysesimerkki, mutta suurin osa ajasta käytetään keskusteluun ja vertaisoppimiseen. Tapaamisen päätteeksi esitellään lisämateriaaleja ja työkaluja, joiden avulla on mahdollista syventyä aiheeseen tapaamisen jälkeen.

Ryhmätapaamiset 2023

 1. Vastuullisuuden strateginen johtaminen ja arvo – 8.9.​ klo 9:30–11:30 (2 h)
  • Yrityscase Spinnova (Joni Mäkitalo, Head of ESG)
 2. Ympäristövastuu – 29.9. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
  • ​​Yrityscase Airam (Siina Hara, Vastuullisuus- ja laatupäällikkö)
 3. Sosiaalinen vastuu: ihmis- ja työelämän oikeudet – 27.10. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
  • ​​Yrityscase Ilmatar Energy
 4. Hyvä hallinto ja korruption torjunta – 24.11. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
 5. Lopputapaaminen: reflektiot, tavoitteet ja seuraavat askeleet – 15.12. klo 9:30–11:15 (1,75 h)

Ryhmä on avoin ja ilmainen kaikille UN Global Compact Suomen pk-jäsenyrityksille. Se on suunnattu yrityksen vastuullisuustyöstä vastaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään omaa osaamistaan. Toivomme, että osallistujilla on jo entuudestaan peruskäsitys vastuullisuudesta ja että yrityksessä on jo edes osittain alettu miettimään, mitä vastuullisuustyö (sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu, taloudellinen vastuu ja hyvä hallinto) tarkoittaa yritykselle. Yrityksessä on esim. saatettu tehdä jo kevyttä olennaisuusanalyysiä vastuullisuuteen liittyen, mutta tämä ei ole pakollista.

Ryhmään voi osallistua 1–2 henkilöä per yritys.

Ryhmätapaamisten kieli on suomi. Tarjolla olevat taustamateriaalit ja syventävät aineistot ovat pääosin englanniksi.

Toivomme, että ilmoittautuneet jäsenyritykset sitoutuvat osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin, sillä paikkoja on tarjolla rajallisesti. Osallistujien tulee varautua käyttämään kokonaisuudessaan n. 12–15 tuntia ryhmätapaamisiin ja taustamateriaalien läpikäyntiin syksyn aikana.

Ryhmään osallistuminen on jäsenillemme ilmaista (sisältyy jäsenmaksuun).

Haku ryhmään on päättynyt 25.8.2023.

Mukaan voivat ilmoittautua pk-yritykset, jotka

 • ovat sitoutuneet YK:n Global Compactiin tai haluavat sitoutua ennen ilmoittautumisajan päättymistä,
 • ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään osaamista,
 • ovat halukkaita nimeämään 1–2 henkilöä, jotka osallistuvat kaikkiin ryhmätapaamisiin.

Huom. Ryhmään hakeminen ei ole suoraan tae mukaan pääsemisestä. Vahvistamme valinnat viimeistään hakuajan päätyttyä.

Jos organisaatiosi ei vielä ole verkostomme jäsen, mutta haluat mukaan, voit tutustua jäsenyyteen täällä tai olla yhteydessä meihin, info@globalcompact.fi.

Tarvitsetko lisätietoja?

Mikäli haluat keskustella ja kuulla lisää pk-yritysten vastuullisuusryhmästä, olethan rohkeasti yhteydessä ryhmän koordinaattoriin Pettiinaan, pettiina.niiranen@globalcompact.fi.