Suoraan sisältöön

Communication on Progress (CoP)

Communication on Progress -raportointi avautuu lokakuun puolivälissä uudella alustalla

Raportointialustan teknisten ongelmien takia raportoinnin määräaikaa on pidennetty 31.12.2023 asti.

Suosittelemme kaikkia jäseniämme täyttämään CoP-raportoinnin uudella alustalla, jotta saat kaiken hyödyn irti datasta ja pystyt seuraamaan vastuullisuustyösi edistymistä sekä vertaamaan suoriutumistasi muihin. Jos kyselylomakkeen täyttäminen ei ole yrityksellesi mahdollista määräaikaan mennessä, voit täyttää vuoden 2023 raportointivelvoitteen toimittamalla yrityksesi vuosittaisen vastuullisuusraportin. Jos et täytä raportointivelvollisuuttasi määräaikaan mennessä, yrityksesi julkiseen Global Compact -profiiliin tulee merkintä ”Non-communicating” 1.1.2024.

  • Jos lähetit CoP-kyselyn vanhalla alustalla, sinulta ei vaadita lisätoimia, ja tiedot tulevat näkyviin yrityksesi profiilissa.

  • Jos CoP-kyselyn täyttäminen jäi kesken, tulet saamaan linkin kirjaamistasi vastauksista, joita voit hyödyntää täyttäessäsi vastauksia uudella alustalla.

  • Hyödynnä tarjoamiamme mallipohjia datan keräämiseen ennen raportointialustan aukeamista.

  Lue lisää.

Communication on Progress vuodesta 2023 alkaen

  • Vapaamuotoisen raportin sijasta yrityksiltä vaaditaan vastaukset noin 60 kysymykseen, jotka liittyvät Global Compactin kymmenen periaatteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen yrityksen liiketoiminnassa.
  • Raportointi toteutetaan ulkoisella verkkoalustalla, johon jokaisen yrityksen lähettämät vastaukset tallennetaan. Vastaukset ovat julkisia, ja alustalle muodostuu kaikille avoin tietopankki yritysten toimista vastuullisuuden edistämiseksi.
  • Raportointi tulee vuonna 2023 tehdä 31.12.2023 mennessä.
  • Uuden järjestelmän myötä raportointi on suoraviivaisempaa, ja se tukee yrityksiä entistä paremmin oman vastuullisuustyön kehittämisessä ja tavoitteiden asettamisessa. Yritysten sidosryhmien on uuden järjestelmän myötä helpompi löytää olennainen data ja vertailla yritysten vastuullisuustietoja keskenään.

Lue uusi CoP Policy

Mikäli yrityksen emoyhtiö on sitoutunut Global Compactiin (missä tahansa maassa), ja emoyhtiön ja tytäryhtiön yhteys on ilmoitettu Global Compactille, emoyhtiön raportti kattaa automaattisesti tytäryhtiön toiminnan. Tytäryhtiön ei tarvitse raportoida erikseen, ellei niin halua. Mikäli yritys on osa konsernia, mutta emoyhtiö ei ole sitoutunut Global Compactiin, on sitoutuneiden yritysten jokaisen raportoitava itse.

Emoyhtiö voi oman valintansa mukaan yhdistää CoP-raporttiin kaikkien tytäryhtiöidensä tiedot ja ilmoittaa siitä raportointialustalla tai raportoida vain omasta toiminnastaan.

UN Global Compactiin sitoutuneet järjestöt ja muut yhteisöt julkaisevat CoP-raportin sijaan Communication on Engagement (CoE) -raportin. Lue tarkempi kuvaus ja ohjeet CoE-raportin lähettämiseen täältä.

Raportointikysely 
Ohjekirja 
CoP Policy 
FAQ

Lisätietoja raportoinnista:

Karoliina Koistila
karoliina.koistila@globalcompact.fi

In English