Suoraan sisältöön

Communication on Progress (CoP)

CoP-raportointi uudistuu 2023

UN Global Compact uudistaa raportointiaan. Uudet raportointivaatimukset on otettu käyttöön 1.1.2023 alkaen. Uudistus koskee vain jäsenyrityksiämme, yhteisöjäsenet raportoivat edelleen tuttuun tapaan.

HUOM! Uusi CoP-raportointialusta avataan poikkeuksellisesti maanantaina 27.3.2023. Alustalla on vielä merkittäviä teknisiä puutteita, joiden vuoksi julkaisua on siirretty. Tällä siirrolla varmistamme, että alusta toimii mahdollisimman hyvin kun raportointi alustalla aloitetaan. Raportoinnin määräaika säilyy entisellään, eli se on 30.6.2023.

Lisäksi ympäristöaiheisiin kysymyksiin on tullut muutos: kysymykset E11–E19 eivät määräydy automaattisesti yrityksen sektorin perusteella, vaan yrityksen itse tekemän olennaisuusarvion kautta. Arvio olennaisuudesta tehdään alustalla uuden kysymyksen avulla (kuten kysymyksessä HR1). Raportointikysely ja ohjekirja sekä niiden suomennokset on päivitetty, ja pääset lataamaan ne alla olevasta valikosta.

Pahoittelemme näitä muutoksia ja niistä aiheutuvaa harmia! Olethan yhteydessä Karoliinaan, karoliina.koistila@globalcompact.fi jos sinulla on kysyttävää aiheesta.

Communication on Progress vuodesta 2023 alkaen

  • Vapaamuotoisen raportin sijasta yrityksiltä vaaditaan vastaukset noin 60 kysymykseen, jotka liittyvät Global Compactin kymmenen periaatteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen yrityksen liiketoiminnassa.
  • Raportointi toteutetaan ulkoisella verkkoalustalla, johon jokaisen yrityksen lähettämät vastaukset tallennetaan. Vastaukset ovat julkisia, ja alustalle muodostuu kaikille avoin tietopankki yritysten toimista vastuullisuuden edistämiseksi.
  • Raportointi tulee vuodesta 2023 alkaen tehdä vuosittain ajanjaksolla 1.3.–30.6. Vuonna 2023 raportointijakso alkaa 27.3.
  • Uuden järjestelmän myötä raportointi on suoraviivaisempaa, ja se tukee yrityksiä entistä paremmin oman vastuullisuustyön kehittämisessä ja tavoitteiden asettamisessa. Yritysten sidosryhmien on uuden järjestelmän myötä helpompi löytää olennainen data ja vertailla yritysten vastuullisuustietoja keskenään.

Lue uusi CoP Policy

Raportointikysely (suomi, excel, päivitetty 2/2023)
Raportointikysely (eng, pdf, päivitetty 2/2023)
Ohjekirja (suomi, pdf, päivitetty 3/2023)
Ohjekirja (eng, pdf, päivitetty 2/2023)
CoP Policy (eng, pdf, päivitetty 2/2023)
FAQ
Login guide (eng, pdf)
 

Cop-koulutussarja, syksy 2022 (tallenteet)

Cop-koulutussarja, kevät 2023 

Ilmoittaudu nyt vertaisoppimistapaamisiin, joissa pääset keskustelemaan muiden yritysten kanssa parhaista raportointikäytännöistä! 

Ilmoittautumislomakkeella pyydämme vastaamaan alla oleviin kysymyksiin, jotta voimme suunnitella ja fasilitoida mielenkiintoisen keskustelun.

  • Mistä asioista olisit valmis keskustelemaan tilaisuudessa? Mitä onnistumisia tai hyviä käytäntöjä haluaisit jakaa muille osallistujille?
  • Mitkä asiat ovat sinulle/yrityksellesi erityisen haastavia? Mitä haluaisit kysyä muilta osallistujilta?

Academysta löydät myös koulutuksia ja muita tukiresursseja raportoinnin tueksi.

Täältä löydät ohjeet Academyn käyttöön.

Mikäli yrityksen emoyhtiö on sitoutunut Global Compactiin (missä tahansa maassa), ja emoyhtiön ja tytäryhtiön yhteys on ilmoitettu Global Compactille, emoyhtiön raportti kattaa automaattisesti tytäryhtiön toiminnan. Tytäryhtiön ei tarvitse raportoida erikseen, ellei niin halua. Mikäli yritys on osa konsernia, mutta emoyhtiö ei ole sitoutunut Global Compactiin, on sitoutuneiden yritysten jokaisen raportoitava itse.

Emoyhtiö voi oman valintansa mukaan yhdistää CoP-raporttiin kaikkien tytäryhtiöidensä tiedot ja ilmoittaa siitä raportointialustalla tai raportoida vain omasta toiminnastaan.

UN Global Compactiin sitoutuneet järjestöt ja muut yhteisöt julkaisevat CoP-raportin sijaan Communication on Engagement (CoE) -raportin. Lue tarkempi kuvaus ja ohjeet CoE-raportin lähettämiseen täältä.

Raportointikysely (suomi)
Raportointikysely (eng)
Ohjekirja (suomi)
Ohjekirja (eng)
CoP Policy 
FAQ
Login guide 

Lisätietoja raportoinnista:

Karoliina Koistila
karoliina.koistila@globalcompact.fi

In English